Весна прийшла

Попередня тема - Наступна тема

Сергій Чернівці

Цитата: MareK від Березень 27, 2023, 00:20культури шашлику немає ані у мене ані у тебе ані будь у кого хто не є з них. з шашликодавців,
"Культура шашлику"—— я мав на увазі саме те що не споживають його тут так яасто як в нас——тут більше по грилям.
А вже хто з нас який робить шашлик——це вже інше питання.

Wednesday

#21
У нас в Канаді є різні види барбекю.

Звичайно ж, стандартні типу як родини тут грилять - стейки, хотдоги, риба, овочі і так далі.

А є ще бразильське барбекю - родізіо. У нас три ресторани з цим. Принцип - приходиш, тобі дають картку. Поки картка зеленим боком, тобі несуть різні види барбекю - від крилець до ковбасок до стейку до вирізки, поки не наїсишся і не перевернеш картку червоною стороною. Плюс, як правило, в це включений салатний бар, десерти і всякі різні інші смаколики.



А ще є південне барбекю - де готують м"ясо і не тільки за рецептами американського Півдня. Це часто закопчене м"ясо і такі смаколики, як fried pickles - смажені мариновані огірки.



А ще є корейське барбекю. Приходиш в ресторан, а там в столі вбудований гриль. Замовляєш і тобі приносять миску сирого м"яса. Приносять різні соуси та гарніри, і ти собі сам підсмажуєш м"ясце і поїдаєш. Дуже смачно.



Це найбільш традиційні в нашому місті.
Smiling gives you wrinkles. Resting bitch face keeps you pretty.

Сергій Чернівці

Найкращі стейк—ресторани Кьольну))——

https://www.mrkoeln.de/toplisten/essen-trinken/top-steak-restaurants-in-koeln

MareK

Цитата: Wednesday від Березень 27, 2023, 00:38У нас в Канаді є різні види барбекю.

Звичайно ж, стандартні типу як родини тут грилять - стейки, хотдоги, риба, овочі і так далі.

А є ще бразильське барбекю - родізіо. У нас три ресторани з цим. Принцип - приходиш, тобі дають картку. Поки картка зеленим боком, тобі несуть різні види барбекю - від крилець до ковбасок до стейку до вирізки, поки не наїсишся і не перевернеш картку червоною стороною. Плюс, як правило, в це включений салатний бар, десерти і всякі різні інші смаколики.



А ще є південне барбекю - де готують м"ясо і не тільки за рецептами американського Півдня. Це часто закопчене м"ясо і такі смаколики, як fried pickles - смажені мариновані огірки.



А ще є корейське барбекю. Приходиш в ресторан, а там в столі вбудований гриль. Замовляєш і тобі приносять миску сирого м"яса. Приносять різні соуси та гарніри, і ти собі сам підсмажуєш м"ясце і поїдаєш. Дуже смачно.



Це найбільш традиційні в нашому місті.
це ніякий не шашлик пані. ну от взагалі це не шашлик. перепррошую .
це смаження якогось мняса на якомусь грилі.
але з цього "шашлика" такий шашлик як з мого пісюка молоток.
вот і всьо (с) Маршал.

Сергій Чернівці


Wednesday

Цитата: MareK від Березень 27, 2023, 01:07це ніякий не шашлик пані. ну от взагалі це не шашлик. перепррошую .
це смаження якогось мняса на якомусь грилі.
але з цього "шашлика" такий шашлик як з мого пісюка молоток.
вот і всьо (с) Маршал.

Так я і не казала, що це шашлик, Марек. Я казала, що це барбекю.
Smiling gives you wrinkles. Resting bitch face keeps you pretty.

Сергій Чернівці

Ми вже давно зрозуміли що є величезна різниця в тому як подають, та в тому як виглядають заклади та блюда в Німеччині та в Украіні))——
В Украіні це все——"дорого—бахато".
А в Німеччині це——простіше виглядає трошки.
Менше "пилу в очі"))

Wednesday

Цитата: Сергій Чернівці від Березень 27, 2023, 01:11А це бомбезний розважальний комплекс в Чернівцях, який належить нашому меру))
Там найкращі стейки, та й багато іншого в Чернівцях))——

https://www.google.com/search?q=%D0%91%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BA%D0%B0+%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D1%96%D0%B2%D1%86%D1%96+%D0%B2%D1%96%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D1%82%D1%8F&rlz=1C9BKJA_enDE852DE852&hl=ru&prmd=inmv&sxsrf=APwXEdcuzozOpXsJnruUW4YaHIjAJyz4tw:1679868580442&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwimuIaQzvr9AhWSPuwKHTotAXsQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=1024&bih=653&dpr=2

Так, в Україні за останні роки розвинувся розважальний і ресторанний бізнес.

Бачу по своїх родичах і знайомих. Раніше кейтеринг на весілля, ювілеї, похорони робили своїми силами, а зараз навіть дні народження святкують по ресторанах та розважальних комплексах. Та і інфраструктура сучасна з"явилася, а раніше були лише совкові ресторани.
Smiling gives you wrinkles. Resting bitch face keeps you pretty.

Сергій Чернівці

Та й це не тільки блюд стосується))——
Та сама дорога нерухомість в Чернівцях——виглядає як нечувана розкіш в Німеччині))
А найдорожчі квартири Кьольну——просто дорогі та елегантні—— без зайвоі мішури.

Wednesday

Цитата: Сергій Чернівці від Березень 27, 2023, 01:16Та й це не тільки блюд стосується))——
Та сама дорога нерухомість в Чернівцях——виглядає як нечувана розкіш в Німеччині))
А найдорожчі квартири Кьольну——просто дорогі та елегантні—— без зайвоі мішури.

Цікаво буде подивитися фотки. А я покажу з наших дорогих районів :).
Smiling gives you wrinkles. Resting bitch face keeps you pretty.

Сергій Чернівці

Та ж сама Сестра моя——можна сказати що в Чернівцях вони небідні люди))——
Такий інтер"єр будинку як в них——в Німеччині це нечувана розкіш))
А з іншоі сторони——шикарний той будинок в Чернівцях буде коштувати як моя пролетарська квартирка((
А показали ім сучасні елегантні комфортні квартири в Кьольні——вони для них занадто прості і не коштують на іх думку тих грошей))

Сергій Чернівці

Цитата: Wednesday від Березень 27, 2023, 01:17Цікаво буде подивитися фотки. А я покажу з наших дорогих районів :).

Завтра у нас страйкують перевізники——весь громадський транспорт.
Взяв собі вихідний))
Напишу завтра темку про Нерухомість з фоточками))

Wednesday

Цитата: Сергій Чернівці від Березень 27, 2023, 01:14Ми вже давно зрозуміли що є величезна різниця в тому як подають, та в тому як виглядають заклади та блюда в Німеччині та в Украіні))——
В Украіні це все——"дорого—бахато".
А в Німеччині це——простіше виглядає трошки.
Менше "пилу в очі"))

А для мене найсмачніше - це було поїхати на Паску чи Різдво до родичів в село. Сестра моєї бабусі випікала так звані півники - це варіант заварного тіста, начиненого кремом із вершків. І височенні жовті від неймовірної кількості жовтків бісквіти - як вона досягала такого, збиваючи яйця практично вручну? І цукрові полунички, ну і пироги різних видів. І вафельки, перемащені згущеним молоком! І славнозвісні горішки із згущено-масляним кремом!

Все це викладалося у вазу, яка називалася кльош, і приносилося до стола (як мінімум дві, а то і більше, в залежності від кількості гостей). Я починала з півників :).



Про основну їжу - холодці (драглі), тушковану капусту з реберцями, салати, шинку, домашню ковбаску, домашні копченості я взагалі мовчу.

А які паски!

І таке ж саме на весіллях ... Стільки різноманітної іжі і такої смачної зараз жоден ресторан не зготує.
Smiling gives you wrinkles. Resting bitch face keeps you pretty.

MareK

Цитата: Wednesday від Березень 27, 2023, 01:13Так я і не казала, що це шашлик, Марек. Я казала, що це барбекю.

зробіть шашлик. овочі гриль і тд..

MareK

Цитата: Сергій Чернівці від Березень 27, 2023, 01:14Ми вже давно зрозуміли що є величезна різниця в тому як подають, та в тому як виглядають заклади та блюда в Німеччині та в Украіні))——
В Украіні це все——"дорого—бахато".
А в Німеччині це——простіше виглядає трошки.
Менше "пилу в очі"))

чуєш... ну зроби відіво готування на грилі корисної їжі. у тебе ж є балькон чи яка фігня. ;D

MareK

тіко Хорват може приготувати ТАКУ страву як треба. бо він має Хату Хорвата. ;D а ми усі немає таких площ і можливостей.

Wednesday

Цитата: MareK від Березень 27, 2023, 01:29зробіть шашлик. овочі гриль і тд..

Ми ще не відкрили сезон, як Хорват.

Взагалі минулого року ми майже не користувалися грилем. Якось ліньки було, але поїдали багато м"яса з різних ресторанів.

А сьогодні чоловік купить в гастрономі курку-гриль. З таких, що обертаються на шпажках, поки їх готують.

Я раніше робила курку на нашому грилі. Є рецепт, коли береш банку пива і на неї садиш курку і в барбекюшницю. Виходить офігенно.

У мене навіть спеціальна така мисочка є для грилю з ємністю для наливання пива чи вина і ніжками, на які садиш курку.
Smiling gives you wrinkles. Resting bitch face keeps you pretty.

Wednesday

Цитата: MareK від Березень 27, 2023, 01:33тіко Хорват може приготувати ТАКУ страву як треба. бо він має Хату Хорвата. ;D а ми усі немає таких площ і можливостей.

У нас практично у кожного, хто живе у квартирі, на балконі грилі (невеличкі, правда). І навіть у багатьох готелях, якщо їдеш відпочивати десь у гори, теж.
Smiling gives you wrinkles. Resting bitch face keeps you pretty.

Сергій Чернівці

Цитата: MareK від Березень 27, 2023, 01:32чуєш... ну зроби відіво готування на грилі корисної їжі. у тебе ж є балькон чи яка фігня. ;D

Балкон в цьому році буде ремонтуватися——він з того часу як купили не зазнав ніяких змін.
А цього літа буде там Ремонт.
І вже після Ремонту будуть всілякі відео з Балкону.
І грилювати там будемо звичайно))
Не так як у Хорвата——немає в нас таких площ((
Але й тих що є вистачає))

білий хорват

Які шашлики?

Зима повертається.

Завтра в нас вночі мінус -4С° надають.